ASSEM Gestoria | BASES DE COTITZACIÓ EN 2017 PER AUTÒNOMS
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

BASES DE COTITZACIÓ EN 2017 PER AUTÒNOMS

Pel que fa als autònoms, s’actualitzen per a l’any 2017 el límit màxim de la base de cotització a la Seguretat Social igualment en un 3% respecte a les vigents el 2016, fins a arribar als 3.751 euros mensual. Encara que la veritat és que la majoria dels autònoms estan cotitzant per la base mínima, que serà la que pateixi una major increment.

Per als autònoms que cotitzen per la base mínima romandrà congelada en 893,10 euros a l’espera que la seva publiquin els pressupostos generals de l’Estat de 2017. Si es veiessin incrementades en el mateix percentatge del salari mínim, passaria a ser de 954,55 euros en 2017. Això suposa un increment mensual important per a la majoria dels cotitzant al RETA (Regim Especial Treballadors Autònoms). I això suposaria també un increment equivalent a la quota a ingressar a la Seguretat Social, però alhora una major cobertura per accidents o malalties laborals i una millora en les futures pensions dels autònoms.

Pel que fa a les quantitats a pagar per a un tipus de cotització del 29,90 per cent, aplicable als autònoms que cotitzen per contingències comunes amb cobertures per risc durant l’embaràs i lactància, tindran una quota de 285,41 euros, una mica més de 18 euros al mes que en 2016. Però de moment caldrà esperar a la sortida dels nous pressupostos i veure com queda definitivament, tenint en compte que molts autònoms volen pagar el menys possible.

El que sí s’actualitza és la quota màxima que es veu incrementada i la quantitat a ingressar en la Seguretat Social serà de 1.121,63 euros al mes, 32,68 euros més que el 2016. Una quantitat sensiblement menor en proporció. En tot cas, són pocs els autònoms que aposten per aquesta base de cotització estant més d’un 80% cotitzant per la mínima.

Això també afecta els autònoms societaris, les quotes mínimes es veuen referenciades a la pujada de l’esmentat salari. Aquesta base que afecta una mica més d’un milió d’autònoms es veurà incrementada en un 8%.
CANVI DE BASE DELS AUTÒNOMS

Com sempre, si es pretén canviar de bases de cotització, les possibilitats d’escollir una nova dependrà de l’edat que tingui l’autònom. Per als menors de 47 anys no hi ha problemes, però els autònoms que l’1 de gener d’aquest any tinguin 47 anys, amb una base de cotització inferior a 1.964,7 euros mensuals, no podran triar una base superior a aquesta quantia.

Igualment, per a aquells que tinguin 50 anys i haguessin cotitzat a qualsevol règim de la Seguretat Social per espai de cinc anys o més hauran de cotitzar per una base compresa entre els 893,1 euros i 1.964,70 euros mensuals si la seva última base de cotització hagués estat igual o inferior a 1.964,7 euros.

854 Comments